2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Smaližiaujam

Šie irisai vis dar lyderiauja "labai labai noriu kažko skanaus" sąraše.
Receptas nesudėtingas ir neprincipingas. Tik svarbu nepervirti karamelės. Aš mėgstu lazdyno riešutus nesaikingai, tad dėjau dvigubą kiekį, tačiau mėgstantiems jų mažiau - pusė stiklinės į valias.
Su mažiau ingridientų - pirmasis, tačiau paturbintas antrasis su šokoladu, krekeriais ir riešutais bent jau man, visiškas apsismaguriavimas.

Irisai su lazdyno riešutais
Kiekis - apie 20-25 vnt.

120g sviesto
Stiklinė cukraus
3 šaukštai auksaspalvio sirupo (nebūtina)
Žiupsn. druskos
Puodelis susmulkintų lazdyno (arba kitų mėgiamų) riešutų

Įkaitintoje orkaitėje (170-180temp.) arba mikrobangų krosnelėje pakepiname susmulkintus riešutus, kol jie apskrus (8-10min.). Išėmus iš orkaitės (ar mikrobangės) juos atvėsiname.
Puode kaitiname sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos ir sirupą. Nuolat maišome, kol užverda. Užvirus - sumažiname maišymo intensyvumą, pamaišome tik kartais, kad konsistencija neliptų prie puodo dugno ir įgautų gintarinį atspalvį (4-5min.).
Nukeliame nuo ugnies, suberiame riešutus, gerai išmaišome ir visą masę tolygiai ir kuo ploniau išpilame ant kepimo popieriaus išklotos skardos.
Laukiame, kol sustings ir supjaustome.



Irisai su krekeriais ir lazdyno riešutais
120g sviesto
Stiklinė cukraus
3 šaukštai auksaspalvio sirupo (nebūtina)
Žiupsn. druskos
Puodelio susmulkintų lazdyno (arba kitų mėgiamų) riešutų
200g juodojo arba pieniško šokolado
180g krekerių (naudojau saldžius ir mažus, tačiau patogiau būtų kvadratiniai)

Įkaitintoje orkaitėje (170-180temp.) arba mikrobangų krosnelėje pakepiname susmulkintus riešutus, kol jie apskrus (8-10min.). Išėmus iš orkaitės (ar mikrobangės) juos atvėsiname.
Susmulkiname šokoladą.
Kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje  išdėliojame krekerius.
Puode kaitiname sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos ir sirupą. Nuolat maišome, kol užverda. Užvirus - sumažiname maišymo intensyvumą, pamaišome tik kartais, kad konsistencija neliptų prie puodo dugno ir įgautų gintarinį atspalvį (4-5min.).
Karamelei išvirus pilame ją ant krekeriais išklotos kepimo formos, barstome šokoladą ir jį paskleidžiame po visą karštos karamelės plotį. Pabarstome skrudintais lazdyno riešutais.
Laukiame apie 2h, kol sustings ir supjaustome peiliu.



Pagal: theyummylife.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą