2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Išbandom: bananų duona

Pūri, drėgna, lengva ir begalo skani. Rekomenduoju!

Bananų duona

3 kiaušiniai
5 ml vanilės esencijos
100 g kamb. temp. sviesto
1 stiklinė cukraus
1,5 stiklinės miltų
4 sunokusių sutrintų bananų
2 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
100 g kapoto juod. šokolado


Cukrus ištrinamas su sviestu. Įmušami kiaušiniai, vanilės esencija, bananų tyrė. Gerai išmaišoma.
Kitame dubenyje - miltai sumaišomi su kepimo milteliais bei druska. Įmaišome miltus į sviesto masę.
Suberiame šokoladą ir  sukrėčiame tešlą į kepimo skardą.
Kepame 175C temp. apie 50-60 min., kol prie įsmeigto pagaliuko nelips tešla bei gražiai apskrus. Skanaus

Iš žurnalo: "Virtuvė Nuo...Iki..." Nr. 4 (34)









4 komentarai:

  1. Negraziai pakomentuosiu po pirmu pasitaikiusiu irasu-ir visai ne apie bananu duona(nors teko kadais jos ragauti/skanauti,o visos tos duonos man primena tik ta viena "Riesutu duona"),o apie siaubingai nuostabu tavo blogo paveiksleli!

    :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)) smagu zinoti,kad apart manes yra kas dar uzmete aki i sia mano giria:)

      Panaikinti
  2. Kaip smagu, kad patiko ;)
    d=iaugiuosi labai asmeniškai :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, aš galima sakyti jūsų gerbėja:D o duona buvo atradimas ir vis dar mėgiamas, kepiamas ir neatsivalgomas;)

    AtsakytiPanaikinti