Su linkėjimais iš Austrijos Vienos obuolių štrudelis iš Schönbrunn'o rūmų.
Šio tradicinio ir populiaraus vyniotinio šou turėjau galimybę pamatyti ir aš. Visgi naminis, iš kiemo obels nuraškytais obuoliais vistiek skanesnis.
Obuolių štrudelis
Patingėjus pasidaryti pagrindą, nusipirkau sluoksniuotos tešlos specialiai štrudeliui, tad beliko tik pasiruošti įdarą. Neradus spec. tešlos, manau kuo puikiausiai tinka tiesiog sluoksniuota tešla. Mažai kuo ji skiriasi. Beje, neturėjau džiūvesėlių, tad galbūt dėl to jis gavosi ne toks tvirtas, o labiau kaip su obuoliene viduje, bet vienok vistiek labai skanu. Manau, su varške būtų visiška pasaka.Tad nepatingintiems:
Pagrindui:
250g miltų
2g druskos
1 kiaušinis
100g drungno vandens
20g aliejaus
Visus ingredientus gerai sumaišyti. Minkyti iki vientisos masės kol nelips prie rankų ir stalviršio. Tuomet suformuoti ovalą, patepti aliejumi ir leisti pailsėti 30min. Iškočioti ir praplėsti ją tarp rankų kol tešla taps labai plona. Galiausiai į pagrindą dėsime paruoštą įdarą bei patepsime kiaušiniu.
Sviestiniai džiūvesėliai:
100g džiūvesėlių
50g sviesto
Ištirpinti sviestą inde nesvylančiu dugnu, įdėti džiūvesėlius ir kaitinti iki kol įgaus auksinį atspalvį.
Cinamoninis cukrus:
140g cukraus
10g cinamono
Sumaišyti cukrų su cinamonu.
Įdarui:
150g džiūvesėlių
100g susmulkintų lazdyno riešutų
150g cinamoninio cukraus
150g razinų
10g citrinos sulčių
1kg nuluptų, rūgščių obuolių, sutarkuotų stambia tarka
Lašas romo (nebūtina)
Sumaišyti obuolius su cinamoniniu cukrumi bei citrinos sultimis, romo esencija, riešutais. Padengti pagrindą džiūvesėliais. Sudėti obuolius, pabarstyti razinomis. Ir atsargiai užvynioti pagrindą iš abiejų pusių. Stebėti, jog neįtrūktų tešla. Dėti štrudelį į kepimo popieriumi išklotą skardą, bei pašauti į 190C įkaitintą orkaitę, 35-40min., kol įgaus rusvą atspalvį. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Original Wiener Apfelstrudel recipe
Strudel:
250g flour Tpe 700
2g salt
1 egg
100g lukewarm water
20g oil
Mix all ingredients to a soft dough and knead it until it looses from hands and table. Form it to a ball and let it rest in vegetable oil form 30 minutes. Put the dough on a flourcovered linnen cloth and roll it in a rectangular shape. Extend it on the back of your hands to a waferthin layer.
Butter-breadcrumbs:
100g butter-breadcrumbs
50g butter
Heat the butter in the pan, add the breadcrumbs and rost them they take on a gold-brown shine.
Cinnamon sugar:
140g sugar
10g cinnamon
Mix the ingredients.
Filling:
150g butter-breadcrumbs
150g cinammon sugar
170g raisins
10g lemonjuice
1kg peeled sour apples-cored and sliced
Shot of rum
Mix all ingredients well.
Instructions:
Put the filling in the extended layer of dough, cut off the thick ends and roll it carefully with the cloth. Put the Strudel onto a buttered baking tray and bake it in the oven at 190C until it takes on a gold-brown shine. TIP: Put butter on the Strudel as soon as you take it out of the oven.
dėkutis už receptuką:) progai atėjus būtinai pamėginsiu. Tešlos gaminimas neatrodo sunkus, tai manau mėginsiu "pagal originalą":) mua!:)*
AtsakytiPanaikinti